Om het proces van afmeldingen bij ziekte en ander verzuim soepel te laten verlopen, hebben we enkele richtlijnen opgesteld. We geven je graag informatie over hoe je je ziek moet melden, wie je moet benaderen en wat te doen bij veelvuldig verzuim.
Wij werken met een 45-minutenrooster. Bij speciale schoolactiviteiten en vergaderingen kan een verkort rooster gehanteerd worden (t/m het 5e lesuur). Actuele roosters inclusief eventuele lesuitval zijn in te zien via Somtoday.
Op onze downloadpagina staan allerlei handige documenten, zoals PTA’s, de schoolgids, onze infokaart, de overgangsnormen en het examenregelement.
Binnen onze school werken wij met Somtoday. We geven graag informatie over het werken met Somtoday (klik hier).
De aanschaf van een ‘device’ (laptop of tablet) is soms een lastige keuze. Voor school zijn bijna alle apparaten geschikt. Mocht u hierover advies willen, klik dan op de link hieronder. De afkorting ‘byod’ staat voor ‘bring your own device’: we gaan ervan uit dat leerlingen zelf een laptop of tablet meenemen naar school.
De medezeggenschapsraad (MR) volgt het schoolbeleid kritisch en geeft advies of instemming bij voorgenomen besluiten van de schoolleiding. Naast personeel en ouders zitten er ook leerlingen in. Neem contact op voor meer informatie.
Om extra activiteiten en voorzieningen te kunnen aanbieden, is er de vrijwillige ouderbijdrage. Deze bijdrage, die we jaarlijks via het schoolloket innen, stelt ons in staat om waardevolle ervaringen te bieden aan onze leerlingen.
Wij hebben een ouderplatform waar diverse ouders meedenken over schoolzaken. We streven naar een evenwichtige vertegenwoordiging van ouders met kinderen in de boven- en onderbouw. Ouders nemen doorgaans drie jaar deel aan het platform. Voor meer informatie: neem contact met ons op.
In een omgeving waar veel mensen samenkomen, is het belangrijk om afspraken te maken. We hebben uitgangspunten geformuleerd en een aantal duidelijke leefregels opgesteld die passen bij wat we op Lyceum Elst belangrijk vinden. Je mentor of docenten kan daarnaast ook andere afspraken met je maken.
Ieder schooljaar hebben we een aantal vastgestelde vakanties en vrije dagen. De vakanties voor het schooljaar 2024-2025 vind je via de link hieronder.
Je kunt op verschillende manieren op de hoogte blijven van wat er wanneer speelt bij ons op school:
Bij ingelaste activiteiten informeren we ouders en leerlingen per (digitale) brief via SOM.
Heb je toch een vraag of twijfel je of iets (on)juist vermeld staat? Neem dan contact op.
Op school zijn we niet verantwoordelijk voor diefstal of schade aan persoonlijke spullen. Gebruik je kluisje om je eigendommen veilig te bewaren. We doen ons best om diefstal en schade te voorkomen met surveillance en camera’s. Iedereen is zelf verantwoordelijk voor schade aan schoolgebouwen en eigendommen van anderen. De school aanvaardt geen aansprakelijkheid voor ongevallen buiten het schoolterrein tijdens schooluren. We behouden ook het recht om de inhoud van lockers en tassen te controleren.
Meestal kunnen we klachten over de gang van zaken op school in goed overleg oplossen. Wij vragen ouders en leerlingen om op- of aanmerkingen rechtstreeks aan de mentor of aan de teamleider kenbaar te maken. Wij gaan hierover dan graag met u in gesprek. Wanneer de afhandeling door de school niet tot tevredenheid heeft geleid, kunt u een beroep doen op de klachtenregeling.
Leergeld helpt ouders om om alle kinderen mee te laten doen.
Inwoners kunnen hier terecht voor tips over gezondheid, opvoeden, geld, wonen en meedoen.